Back to All Events

Herboristen 3 daagse 13/05-16/05 ( Nog 1 plaats over!)


NA OF TIJDENS DE THEORETISCHE HERBORISTEN OPLEIDING HEB JE NU DE KANS OM IN DE PRAKTIJK TE DUIKEN EN ZELF OP ZOEK TE GAAN NAAR DE PLANTEN WAAR JE AL HEEL HET JAAR MEE BEZIG BENT. 

In het herboristen en natuurliefhebbers walhalla “Vierves sur viroin” kan je nu drie dagen op zoek gaan naar wilde eetbare en medicinale planten. Waarom is deze plaats ideaal voor herboristen? Wel, in deze unieke regio kan je een kleine 70 procent van al de Belgische Flora vinden.

Gedurende drie dagen gaan we wandelen doorheen de verschillende biotopen, zoeken naar eetbare en bruikbare planten, oogsten, leren drogen en verwerken, wilde planten eten, en natuurlijk heel veel leren over de planten die we vinden. Het is de ideale kans om je theoretische kennis in de praktijk uit te oefenen.

Je verblijft 3 dagen in een Chalet in het midden van de natuur omringd door een hectare grote tuin vol met fruit, gecultiveerde kruiden en uiteraard heel wat wilde planten. Er zijn twee badkamers, verschillende slaapkamers en zeker genoeg bedden om iedereen een plaatsje te geven (2-3personen/slaapkamer) !

Wie al eens de sfeer van het huis wil opsnuiven, kan dat doen op http://www.brumagne.be/vierves/.

 

Wat kan je verwachten na deze 3 dagen ?

Je gaat kunnen koken met verschillende wilde planten, verwerken, planten van elkaar onderscheiden en kortom een 30 tot 50 tal planten in de praktijk leren kennen afhankelijk van wat we op dat moment kunnen vinden.  

De prijs

Voor deze 3 dagen wordt 219 Euro gevraagd. Hierbij inbegrepen zijn de slaapplaats, eten en drinken, en alles wat we nodig hebben voor de verschillende activiteiten. Maximum 10 personen. 

Aankomst op vrijdag avond, rond 20 u ( eten voorzien) en einde activiteit de avond van maandag om 17u. 

Hopelijk tot dan ! 

* NO REFUNDS